Tvättstuga


Medlemsinformation /

Tvättstuga

Alla lägenheter har tillgång till en tvättstuga. Däremot kan utbudet av maskiner i tvättstugorna variera. Några har torkrum andra har större torkskåp. Alla innehåller dock två tvättmaskiner, torktumlare och mangel. 
Instruktioner för hur just din tvättstuga fungerar finns på väggen ovanför tvättmaskinerna.

IMG_5792
IMG_5796
IMG_5794

Så här bokar man tvättid

För att ”väcka” skärmen i tvättstugan klickar man på den med sitt finger. Man får då upp en kalender med veckans alla tider. Vita tider är lediga, röda tider är bokade. På de röda tiderna står det vilken lägenhet som bokat tiden. Vill man se nästa eller föregående vecka klickar man på pilarna högst upp i skärmens vänstra respektive högra hörn.
När man hittar en ledig tid man vill boka klickar man på den tiden och skriver sin kod följt av OK-knappen längst ner till höger. Den tid du bokat är nu röd och har ditt lägenhetsnummer.
För att avboka gör man på samma sätt. Man letar upp tiden man vill avboka, klickar på den och skriver sin kod. Tiden går från röd till vit igen och är därmed bokbar för någon annan.


Om du efter att din bokade tvättid har börjat upptäcker att du inte kommer att hinna tvätta, så kan du avboka tiden fram till en timma innan den slutar. Alltså du har tid mellan kl 08.00 – 12.00 så kan du avboka fram till kl 11.00
Samma gäller om du har tvättat klart tidigare, så kan du och boka av resten av tiden fram till en timma innan tiden tar slut.
Du kan också stå som ”reserv” på en tid som redan är upptagen och om någon då bokar av sin tid, så kan du få den i stället. Tyvärr får man ingen notis om det utan måste i så fall kolla själv. Däremot kan ju den som avbokat alltid ta kontakt med nästa tvättare och tala om att det är ledigt och att den kan börja tidigare.

Boka med smartphone:
Har du en smartphone kan du enkelt boka din tvättid med hjälp av appen bokatvättid.se.
Appen heter ”Boka Tvättid” och finns för både Andriod och Iphone/Ipad. Du hittar den på Google Play respektive Appstore genom att söka efter ”Boka tvättid”.
När du installerat appen loggar du in genom att välja hus/förening och knappa in ditt lägenhetsnummer och din kod.
Om man inte har tillgång till koden kontakta vår förvaltare Henrik för att få den. I första hand via e-post på forvaltare@skintebodalen.se eller ring på telefontid 09.00-09.30 på telefon 031-91 25 30. 

Ordningsregler för tvättstugan

För allas trevnad är det viktigt att alla som använder tvättstugan följer nedanstående regler: 

  • Den som tvättar ansvarar själv för städningen av tvättstugan
  • Torka av både på och i maskinerna
  • Torka golvet i de utrymmen du använt
  • Damma av tvättmaskin och tumlare
  • Gör ALLTID rent filtret på torktumlaren. Instruktioner för hur det går till finns på väggen ovanför maskinen